LED Lampen | Duurzame verlichting online kopen! | Lampdirect (2023)

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED Lampen | Duurzame verlichting online kopen! | Lampdirect (1)

Er zijn tal van redenen waarom de overstap naar LED lampen loont. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van LED op een rij gezet. Wacht niet langer en kies voor LED verlichting via Lampdirect!

 • Hoge energiebesparing tot wel 90%
 • Minder kosten aan onderhoud en vervanging
 • Hoge efficiëntie
 • Lange levensduur
 • Een hoge lichtopbrengst
 • LED lampen bevatten geen giftige stoffen
 • LED lampen worden niet warm
 • Duurzaam en recyclebaar
 • Goed voor het milieu
 • LED verlichting verlaagt de C02 uitstoot

Een voordeel dat er onmiddellijk uitspringt, is het lage wattage van LED lampen. Dit zorgt ervoor dat een LED lamp veel minder energie verbruikt, terwijl het toch dezelfde prestaties levert als een conventionele lamp, die veel meer vermogen nodig heeft. Het belangrijkste verschil hierin zie je terug in de energiekosten, want die vallen bij het gebruik van LED verlichting tot wel 90% lager uit! En dat zul je direct merken op je energierekening!

Waar moet ik op letten als ik een LED lamp wil kopen?

Wil je een LED lamp online kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar je op dient te letten. Wij helpen je hier graag bij, zodat je altijd bij de juiste LED lamp uit zult komen. Ook kun je voor het vinden van de juiste LED verlichting altijd gebruik maken van onze handige keuzehulp.

(Video) LampenOnline.com, online lampen en verlichting kopen!

In welke ruimte komt de LED lamp te hangen? Dit is ontzettend relevant, omdat iedere ruimte een ander doel heeft. Wil je extra sfeer toevoegen aan een ruimte of heb je juist baat bij een helder en wat feller licht?

Welke fitting heb ik nodig? Zodra je hebt beslist wat het doel is dat je met de LED lamp wil bereiken, kunnen we op zoek gaan naar de juiste fitting. Check altijd de fitting van je bestaande verlichting. Onze LED lampen dienen als 1 op 1 vervanger voor conventionele verlichting in dezelfde fitting, ook vaak zonder dat je daarbij het armatuur hoeft te vervangen.

Welke kleurtemperatuur is het best geschikt voor mijn LED lamp? Hier zijn er vele opties. Van zeer sfeervolle LED lampen met extra warm wit licht (1800K - 2700K) tot daglicht wit (6500K). Meer weten over kleurtemperatuur? Klik dan hier om naar onze blog te gaan.

Welk wattage en welke lichtopbrengst heb ik nodig? Wil je de LED lamp in een grote ruimte gebruiken? Dan is een hoge lichtopbrengst van rond de 1000 lumen geschikt. Voor kleinere ruimtes of ruimtes waar sfeer vooral belangrijk is, volstaat een LED lamp met een lager aantal lumen (vanaf 200 lm). Meer weten over het kiezen van de juiste hoeveelheid lumen in verhouding met het wattage? Neem dan een kijkje op onze lumen naar Watt pagina.

Zijn LED lampen goed voor het milieu?

Jazeker! Wanneer je een LED lamp koopt, draag je een mooi steentje bij aan een schonere wereld.LED lampen bevatten namelijk geen giftige stoffen, zoals bij onder meer TL buizen, gloeilampen of spaarlampen wel het geval is. Omdat LED verlichting duurzaam is en langer mee gaat dan conventionele verlichting, help je ook mee aan het verminderen van de C02 uitstoot.Een LED lamp kan ook altijd gerecycleerd worden. Gooi ze daarom niet bij het huishoudelijk afval, maar lever ze in bij een recyclepunt bij jou in de buurt!

Welke kleurtemperatuur kies ik bij een LED lamp?

LED lampen zijn verkrijgbaar in diverse lichtkleuren. Welke dat zijn en voor welke ruimtes ze vooral geschikt zijn, kunt je zien in onderstaande tabel:

(Video) Waar LED lampen kopen

KleurtemperatuurKelvinwaardeInformatie + Toepassingsgebied
Extra warm wit1800 - 2700 Kelvin

Extra warm wit licht kun je zien als een sfeerverhogend licht dat doet denken aan kaarslicht. Deze lichtkleur wordt daarom vooral gebruikt in lounges, de horeca of thuis in de woon- of slaapkamer.

Warm wit3000 KelvinWarm wit licht bevelen we aan wanneer je een ontspannen sfeer wilt creëren. Deze lichtkleur is daarom perfect voor restaurants, hotels, ontvangstruimten, foyers, kleedkamers en wachtkamers.
Koel wit4000 Kelvin

Koel wit licht verhoogt de concentratie en verbetert visuele prestaties. Deze lichtkleur is daarom perfect voor kantoren, scholen en andere werkomgevingen als kapsalons, magazijnen, fabrieken en showrooms.

Daglicht6500 KelvinLED verlichting in daglicht verhoogt ook de concentratie en verbetert visuele prestaties. Het is bij uitstek geschikt voor omgevingen waarin gedetailleerd werk wordt verricht, zoals ziekenhuizen, laboratoria en werkplaatsen.

Gedetailleerde informatie over wat kleurtemperatuur eigenlijk is en welke lichtkleur je het best kunt gebruiken voor je project, kun je vinden in onze blog: Hoe kies ik de juiste kleurtemperatuur (Kelvin)?

In welke fittingen zijn LED lampen verkrijgbaar?

LED lampen zijn verkrijgbaar in vrijwel alle fittingen waar ook conventionele lampen in zitten. Dat is erg handig, want zo kun je altijd een LED lamp simpel en snel vervangen voor jouw oude verlichting. Qua opties kennen we allemaal de E27 en E14 schroeffitting. Ook de GU10 Bi-Pin fitting en de GU5.3 steekfitting is nog steeds erg populair. De meest voorkomende fittingen bij LED lampen zijn:

   • E27 LED lampen
   • E14 LED lampen
   • GU10 LED lampen
   • GU5.3 (MR16) LED lampen
   • G53 (AR111) LED lampen
   • G9 LED lampen
   • G4 LED lampen

Op zoek naar een LED lamp in een andere fitting? Indien je bepaalde LED verlichting wil sorteren op basis van fitting, hoef je alleen maar op de gewenste fitting te klikken onder de filter Lampvoet (fitting) aan de linkerkant van de pagina.

Hoe lang gaat een LED lamp mee?

Dit verschilt per product, aangezien de verschillende LED lampen een verschillende levensduur hebben. Vergeleken met conventionele lichtbronnen stralen LED lampen veel langer hun licht uit!Als relevante feiten kun je onthouden: LED lampen gaan 15.000 tot 100.000 uur mee. De beste spaarlampen daarentegen gaan slechts ongeveer 20.000 uur mee; halogeenlampen slechts 4.000 uur en gloeilampen zijn meestal al na 1.000 uur op. Je hoeft LED verlichting dus minder vaak te vervangen, ten opzichte van conventionele verlichting! En dat levert je een mooi voordeel op.

(Video) Verlichting - Elektrotube.nl

LED Lampen | Duurzame verlichting online kopen! | Lampdirect (2)

Wat is slimme LED verlichting?

Een slimme LED lamp kun je op diverse manieren van afstand bedienen! Hiervoor kun je een gratis app van het betreffende merk downloaden, waarna je iedere aangesloten smart lamp kunt aansturen via je smartphone, tablet of eventueel een smarthome apparaat zoals Google Home of Amazon Alexa. Ook kun je zelf naar eigen smaak en wens schema's voor verlichtingstijden maken en nog veel meer. Je vindt alle Smart LED lampen in onze categorie Slimme Verlichting. Daar kun je kiezen uit slimme LED verlichting van topmerken als Calex, Philips en Ledvance.

Kan ik een gloeilamp vervangen voor een LED lamp?

Absoluut! LED lampen zijn de zuinige 1 op 1 vervangers van conventionele gloeilampen. Het handige hieraan is dat LED lampen dezelfde fitting hebben als een gloeilamp. De meest populaire zijn de E27 en de E14 schroeffitting. Met de aanschaf van een LED lamp bespaar je fors op je energiekosten. Bovendien gaat een gloeilamp gemiddeld 1000 uur mee, terwijl dezelfde LED lamp 15000 uur mee gaat! Je bespaart dus in feite 15 gloeilampen. Klik hier voor een overzicht van onze E27 LED lampen of klik hier voor al onze E14 LED lampen. Op zoek naar een stijlvolle LED lamp waarbij je de kooldraad goed ziet? Dan kun je ook kiezen uit vele LED Filament lampen.

Wat is het verschil tussen een gloeilamp en een LED lamp?

Het belangrijkste verschil tussen een gloeilamp en een LED lamp zit in het vermogen (Watt) en de lichtopbrengst (lumen). De waarde die bij LED lampen telt is lumen. Deze term geeft aan hoeveel licht een lamp uitstraalt. Een gloeilamp van 100 Watt bijvoorbeeld straalt een lumenwaarde uit van ongeveer 1300 lm. Als je deze waarde kent, kun je op zoek gaan naar een LED lampen die voor jou geschikt is. Om dit te doen, hoef je alleen maar onze filterfunctie aan de linkerkant te gebruiken. Onder de titel Lichtopbrengst (Lumen) kun je vervolgens filteren op de lumenwaarde die jouw LED lamp dient te hebben. Verder zul je in de titels van onze producten vaak de vermelding "Vervangt 40W" aantreffen. Je kunt dit ook als richtlijn gebruiken indien je alleen het wattage van jouw gloeilamp kent en niet de lichtsterkte. In het schema hieronder tref je enkele wattages van conventionele gloeilampen met daarnaast de bijbehorende lumenwaardes:

(Video) Hulp bij verlichting: Zijn LED lampen duur?

Hoeveelheid Watt (gloeilamp)Hoeveelheid Lumen (LED lamp)
25 Watt200 lumen
40 Watt400 lumen
60 Watt700 lumen
100 Watt1300 lumen

Hoeveel energiekosten kan ik besparen met een LED lamp?

LED lampen zijn vele malen efficiënter dan conventionele lichtbronnen omdat zij een groot deel van de energie omzetten in licht. Je kunt er dus veel energiekosten mee besparen. Afhankelijk van hoe efficiënt de betreffende LED-lamp is, kan jouw besparing oplopen tot 90%.

Zijn LED lampen dimbaar?

Jazeker! Een groot deel van de LED lampen in ons assortiment is dimbaar - maar dat geldt niet voor alle producten. Of een lamp dimbaar is of niet, kun je altijd te weten komen door middel van de producttitel en/of de technische informatie in de productdetails. Ook kun je onze categorie pagina bezoeken: Dimbare LED lampen en daar op zoek gaan naar de juiste LED lamp die je kunt dimmen. Houd er rekening mee dat je een LED dimmer nodig hebt om dimbare LED lampen te dimmen. Let op: het dimmen van LED verlichting werkt niet met een conventionele dimmer.

Met sommige LED lampen kun je niet alleen de lichtintensiteit dimmen, maar ook de kleurtemperatuur. Deze zijn gemarkeerd met de term "Dim to Warm". Ze zijn bij uitstek geschikt voor variabele gebruiksgebieden waar je enerzijds warm witte sfeerverlichting wilt creëren, maar anderzijds extra warm witte sfeerverlichting in bijvoorbeeld de woonkamer, keuken of slaapkamer.

Hoe verwijder je een LED lamp uit een armatuur?

Dit is erg eenvoudig. Vooral bij LED lampen met een E27 of E14 schroeffitting. Deze verlichting draai je simpelweg uit het armatuur. Bij LED verlichting zoals LED TL buizen en LED Spots draai je de lamp een kwartslag en je bent klaar! De diverse LED steeklampen klik je ook heel eenvoudig uit het betreffende armatuur. LED lampen bevatten geen giftige stoffen zoals kwik en worden niet warm. Toch mag je een LED lamp niet zomaar bij het huisvuil gooien. De reden: LED verlichting bevat veel waardevolle onderdelen en materialen die kunnen worden gerecycleerd. Onze tip: Breng jouw LED lampen naar een milieuplaats of een recyclecentrum.

Benieuwd welke LED lampen Noxion te bieden heeft? Bekijk de video!

(Video) Troost Verlichting Diemen - Online Lampen kopen? Bij Troost Verlichting zie je het licht!

Videos

1. Hoe installeer ik een LED Downlight? | Lampdirect.nl
(Lampdirect.nl)
2. Lumen naar Watt. Hoe zit het nu? | Lampdirect
(Lampdirect.nl)
3. T5 TL Buis vervangen door een LED Buis | Lampdirect.nl
(Lampdirect.nl)
4. T8 TL Buis met starter vervangen door LED Buis (conventioneel VSA) | Lampdirect.nl
(Lampdirect.nl)
5. Hoe kies ik het juiste GU LED spotje? | Lampdirect.be
(Lampdirect.be)
6. Hoe installeer ik een LED Downlight? | Lampdirect.be
(Lampdirect.be)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 03/16/2023

Views: 6137

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.